Jeg modellerer alle designs i hånden og bruger forskellige værktøjer til bl.a. ridser og fordybninger.
Leret til de fleste kager og brød maler jeg med pastelpigment og akrylpigment for at give det helt rette look som f.eks. nybagt wienerbrød og stegte rødspættefileter. Leret kan godt males efter det er blevet bagt, men pigmentet hænger bedst fast og blander sig bedst når leret er blødt.
Når pigmentet er malet på og evt. glasur og krymmel er lagt, bager jeg dem i ovnen dækket med aluminiumsfolie for at undgå misfarvninger på de lyse dele. De skal bages på 110 grader alm. ovn. Jeg bager dem altid i 1 time for at være helt sikker på at de er færdigbagt og for at glasuren har sat sig ordentlig. Gælder det helt små ting, som f.eks. krymmel, så nøjes jeg med 30 minutter. Men polymer ler tager ikke skade af at være i ovnen i mere end en time. Så længe temperaturen ikke overstiger 110 grader.
Jeg lakerer primært med glossy Fimo lak for at give et skinnende look. Specielt til glasurer. Til selve dej-delen på kagerne lakerer jeg med en mat lak for at give lidt forskel i udtryk. Jeg lakerer for at give et flot finish til designet, men også for at udseendet kan holde længere og for at forsegle pigmentet. Bliver figurene ikke udsat for regn og direkte sollys holder de i meget lang tid. Jeg lægger dem gerne til at tørre i et par timer inden de får magnet på.
Alle figurer får en powermagnet limet på. Magneten holder til 400 g. inkl. figur og limes på med en stærk superlim.
De magneter der skal pakkes i poser får gerne lov at tørre natten over. Ellers lader jeg dem typisk tørre i et par timer inden jeg begynder at transportere dem.